Algemene tandheelkunde

Algemene Tandheelkunde

  • Bij ons kunt u terecht voor vrijwel alle denkbare tandheelkundige behandelingen. Naast uitgebreidere ingrepen is het essentieel om ook halfjaarlijks een bezoek aan de tandarts te brengen. Tijdens deze periodieke controle wordt uw gebit geëvalueerd op de aanwezigheid van gaatjes en wordt de conditie van uw tandvlees beoordeeld. Indien nodig wordt er na de controle een vervolgafspraak gemaakt, die kan plaatsvinden bij de mondhygiëniste of de tandarts.

    Mocht de controle aangeven dat er een meer uitgebreid behandelplan nodig is, dan bespreken we dit met u en verstrekken we een kostenbegroting. Op deze wijze streven we ernaar om samen met u te werken aan een gezond gebit, waar u uw hele leven lang plezier van zult hebben.

Kindertandarts Lisse

Kindertandarts

  • In onze praktijk bieden wij mondzorg aan zowel jong als oud. Onze kindertandarts is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Door uw kind eerst te laten wennen, creëren we een comfortabele omgeving, waardoor behandelingen stapsgewijs kunnen plaatsvinden. Op deze manier streven we ernaar tandartsangst bij uw kind te voorkomen. Voor elk kind stellen we een behandelplan op dat afgestemd is op de leeftijd van het kind.

    Het is van groot belang dat zowel kinderen als volwassenen halfjaarlijks een controle bij de tandarts ondergaan. Het melkgebit van kinderen is bijzonder gevoelig voor gaatjes, en onbehandelde problemen kunnen blijvende schade aan het volwassen gebit veroorzaken. Als preventieve maatregel ontvangen kinderen bij ons naast de reguliere controle vaak ook poetsinstructies.

Mondhygiënist Lisse

Mondhygiëne

  • Onze tandarts staat paraat om uw gebit grondig te reinigen, soms noodzakelijk vanwege de aanwezigheid van tandsteen. Tandsteen kan leiden tot tandvleesontsteking, en als dit niet wordt verwijderd, kan het zelfs het kaakbot aantasten. In een vergevorderd stadium kan dit leiden tot losstaande tanden en kiezen. Het lastige aan dit proces is dat het vaak onopgemerkt voortschrijdt. Om tandvleesproblemen voor te zijn, raden wij aan uw controleafspraak te combineren met een afspraak de tandarts!

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandelingen

  • Elke tand en kies is voorzien van een levende zenuw, die schade kan oplopen door bijvoorbeeld een lekkende vulling, tandbederf, of een harde klap op de tand of kies. Wanneer deze zenuw beschadigd raakt, kan dit leiden tot zenuwpijn, vaak gepaard gaande met kiespijn. Op het moment dat de zenuw ontstoken is tot het punt waarop de pijn alleen kan worden verlicht door een wortelkanaalbehandeling, wordt deze behandeling uitgevoerd. Tijdens deze ingreep wordt de ontstoken zenuw uit de tand verwijderd, en de ontstane lege ruimte grondig gereinigd en gevuld met speciaal wortelkanaalcement. Op deze wijze wordt de bron van ontsteking geëlimineerd en wordt voorkomen dat de ontsteking zich verder kan verspreiden.

Uitneembare gebitsprothese

Uitneembare gebitsprothese

  • Een uitneembare gebitsprothese, ook wel kunstgebit genoemd, wordt gebruikt ter vervanging van ontbrekende tanden en kiezen. Er bestaan diverse varianten, waaronder protheses voor gedeeltelijke tandvervanging en protheses ter vervanging van alle tanden in zowel de boven- als onderkaak. Bij gedeeltelijke tandvervanging wordt het ook wel aangeduid als een partiële prothese of een partieel plaatje. Deze protheses kunnen verder worden versterkt met een metalen basis en gegoten ankers, wat resulteert in een frameprothese.

    Belangrijk om te weten is dat onze praktijk het vervaardigen van deze protheses uitbesteedt aan een gespecialiseerde tandtechnieker. In samenwerking met het tandtechnisch laboratorium worden deze protheses individueel op maat gemaakt. Dit proces doorloopt verschillende stappen om een optimale pasvorm te waarborgen, en het uitbesteden van dit prothetiekwerk aan een ervaren tandtechnieker draagt bij aan de kwaliteit van het eindresultaat.

Kronen en bruggen

Kroon- en Bruggen

  • Indien een tand of kies grotendeels is hersteld met vullingen of als er een wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd, kan de tandarts aanraden om een kroon te overwegen. Dit heeft als doel de tand of kies te versterken, waardoor het risico op breuk afneemt. Een kroon is vergelijkbaar met een kapje dat over het deel van de tand of kies wordt geplaatst dat boven het tandvlees uitsteekt. In het geval van ontbrekende tanden of kiezen wordt een brug vervaardigd, bestaande uit meerdere kronen die aan elkaar zijn bevestigd. De brug wordt vervolgens vastgezet aan de aangrenzende tanden of kiezen. Het productieproces verloopt in de volgende stappen:

    Stap 1

    De tandarts begint met het afslijpen van de tand of kies om ruimte te creëren voor de kroon. Daarna neemt de tandarts een afdruk van de beslepen tand en de tegenoverliggende kaak. In overleg met u bepaalt de tandarts de kleur voor de definitieve kroon of brug. Ten slotte plaatst de tandarts een tijdelijke voorziening op uw tand of kies.

    Stap 2

    Na ongeveer twee weken keert u terug naar de praktijk. De tandarts verwijdert de tijdelijke voorziening en plaatst de definitieve kroon of brug, nadat deze zorgvuldig is gepast en goedgekeurd.

Implantaten

Implantaten

  • Binnen onze praktijk bieden we ook de mogelijkheid voor het plaatsen van implantaten. Een implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel en bestaat uit een titanium schroef die onder lokale verdoving in de kaak wordt geplaatst. Titanium is een biocompatibel materiaal, wat betekent dat het lichaam dit materiaal accepteert en het kaakbot er goed op kan hechten. Het functioneert op dezelfde wijze als natuurlijke wortels, en het is vrijwel onmerkbaar. Het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon en een implantaat met kroon is nauwelijks voelbaar. Een implantaat kan dienen als fundament voor kronen, bruggen en protheses.

    Voor implantologie verwijzen wij u door naar gespecialiseerde professionals. Implantaten hebben zich wereldwijd bewezen als een veilige, moderne, en duurzame methode. Deze techniek wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast, en de implantologie heeft uitgebreide tests en onderzoek ondergaan, waarbij het zich heeft bewezen als een efficiënte en betrouwbare oplossing.

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde (bleken, facings, witte vulling)

  • Ons team heeft expertise in cosmetische, of esthetische tandheelkunde, waarbij het uiterlijk van het gebit wordt verbeterd met tandheelkundige materialen. Denk hierbij aan witte vullingen, kronen en facings, waarmee de vorm, stand en kleur van de tanden kunnen worden aangepast. Onze praktijk biedt tevens de mogelijkheid om verkleurde tanden en kiezen te laten bleken.

    Kronen

    Als een tand verzwakt is door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling, kan een kroon een uitstekende oplossing zijn. Een kroon, een kapje dat over de tand wordt geplaatst, biedt niet alleen de mogelijkheid om de kleur, stand en vorm van de tand te veranderen, maar verkleint ook de kans op tandbreuk dankzij duurzaam en slijtvast materiaal.

    Facings

    Facings kunnen worden vervaardigd uit diverse materialen. Een dun laagje weefsel aan de voorzijde van de tand wordt verwijderd en vervangen door een laagje porselein of wit vulmateriaal. Facings zijn niet-invasief en bieden een prachtig resultaat.

    Witte vullingen

    Soms kunnen oude vullingen verkleuren, wat een minder fraaie glimlach tot gevolg kan hebben. In onze praktijk gebruiken we hoogwaardige vullingmaterialen die een hoog niveau van perfectie kunnen bereiken.

    Bleken

    Thuisbleken is een eenvoudige manier om de tanden en kiezen enkele tinten lichter te maken. We maken voor u op maat gemaakte mondlepels, waarin u een blekende gel draagt. De duur van het bleken hangt af van het gewenste resultaat. Tijdens de bleeksessies wordt u gecontroleerd en geadviseerd door de tandarts. De herbruikbare lepels zijn handig als u uw tanden opnieuw wilt bleken, en de bleekgel is verkrijgbaar in onze praktijk na overleg met de tandarts.

Angsttandarts Lisse

Angstbegeleiding

  • Als de tandartsangst dusdanig intens is dat het een belemmering vormt, schroom dan niet om uw angst vooraf aan te geven bij de receptie of tandarts. Wij nemen uw angst serieus en hebben ruime ervaring in de behandeling van patiënten met tandartsangst. Onze benadering omvat het geruststellen van patiënten, duidelijke uitleg over de behandeling, efficiënt werken om onnodig wachten te voorkomen, en het beperken van behandelingen tot wat strikt noodzakelijk is. Dit helpt vaak om de angst te overwinnen.

    Bovendien bieden wij, in samenspraak met u, verschillende mogelijkheden voor pijnbestrijding aan. Als de angst zeer diep geworteld is en een reguliere behandeling onvoldoende geruststelling biedt, kunnen wij ook overwegen om u door te verwijzen naar gespecialiseerde professionals die behandelingen onder narcose uitvoeren. Uw comfort en welzijn hebben onze hoogste prioriteit, en wij streven ernaar om voor elke patiënt een passende en stressvrije tandheelkundige ervaring te bieden.

Tandenknarsen- en klemmen

Tandenknarsen en klemmen

  • Tandenknarsen en tandenklemmen, ook bekend als bruxisme, vormen een veelvoorkomende aandoening die zowel bij kinderen als volwassenen voorkomt. Vaak gebeurt dit onbewust, vooral tijdens de slaap, en wordt het vaak opgemerkt door een partner. Er is echter ook een groep die bewust knarst of klemt, met name in stressvolle situaties.

    Het krachtig over elkaar schuiven van de boven- en onderkaak tijdens tandenknarsen kan leiden tot slijtage van de tanden en kiezen, resulterend in verminderde lengte van deze gebitselementen. Dit fenomeen wordt vaak omschreven als het gebit dat als het ware "opgevreten" wordt, en in sommige gevallen kunnen tanden en kiezen zelfs loskomen. Daarnaast kunnen de kaakspieren in volume toenemen, wat kan leiden tot kaakgewrichtsklachten.

    Om deze klachten te verlichten of om de gevolgen ervan te voorkomen, kan de tandarts een knarsbitje vervaardigen, ook wel bekend als een splint of opbeetplaat. Dit bitje zorgt ervoor dat de boven- en onderkaak elkaar niet meer raken, waardoor de eigen tanden en kiezen niet langer de krachten van het knarsen hoeven op te vangen.

    Tandenknarsen en klemmen gebeuren vaak zonder merkbare symptomen. Enkele bekende symptomen van bruxisme zijn onder andere vermoeidheid van de kaakspieren, moeilijkheden bij het openen en sluiten van de kaak, gevoelige tanden, oorpijn, hoofdpijn en kaakgewrichtsklachten.